EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Щаб за оценка на загубите от гръцките блокади

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Щаб за оценка на загубите от гръцките блокади

mail16:55 | 19.01.2010прегледи 556 коментарикоментари 0


По разпореждане на премиера Бойко Борисов се сформира щаб за оценка на загубите от блокираната граница с Гърция, съобщиха от правителствената пресслужба.
В него ще влязат експерти от три министерства - на земеделието и храните, на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на икономиката, енергетиката и туризма. Щабът ще бъде ръководен от заместник-министри от трите ведомства.
В него ще постъпват сигнали от браншовите организации и компаниите за загуби, причинени от  блокадата на границата.
За целта ще бъде обявен и "горещ телефон". Сигналите и данните ще бъдат обработвани от щаба и след това цялостната справка ще бъде предадена на Европейската комисия за компенсиране на загубите, се посочва в съобщението.  Както е известно по-рано днес премиерът Борисов каза: „Поискал съм 10 млн. евро компенсация. Това не е наш проблем, за да понасяме тези пасиви. Изпратили сме още вчера нота до гръцкото правителство гърците да бъдат така любезни и да си протестират вътре в държавата, да си затворят пристанищата, ако искат. Аз не давам съвети на тях, но искам да отпушат нашите пунктове. Има подписан договор с ЕС, който казва – свободно предвижване на товари и стоки. Очаквам много спешно след писмото ми и след личния ми разговор с Барозу да има ответна реакция.
Обясних на г-н Барозу, че гърците подстрекават и българските производители към протести, правят ги във време, когато нямат работа. Не го правят, когато орат или сеят, или когато на Великден 50 хиляди българи отиват да празнуват в Гърция, а го правят сега, когато нямат работа и ни нанасят щети.
Искам ЕК много сериозно да се намеси. Една седмица се обясняваме има ли няма ли конфликт на интереси за г-жа Желева, а в същото време те ни нанасят тежък конфликт на интереси на икономиката на България.”


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg