EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Шумен туристическа дестинация №1

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шумен туристическа дестинация №1

mail13:33 | 27.12.2016прегледи 1616 коментарикоментари 0


Шумен е туристическа дестинация №1 в България за 2016-та.

Конкурсът е организиран от Министерството на туризма. Община Шумен кандидатства с турситическа дестинация „Корените на България", в която са включени още общините Каспичан и Велики Преслав.

В туристическата дестинация са включени 5 историко-археологически резервата - Мемориален комплекс „Създатели на българската държава", Историко-археологически резерват „Плиска", ИАР „Мадара", ИАР с археологически музей „Велики Преслав", НИАР „Кабиюк".

Победителят в конкурса се определи чрез онлайн гласуване на сайта на Министерството на туризма в категорията „Туристическа дестинация".

"Корените на България" събра над 27%, като най-близък е резултатът на Русе - 25%, докато Пловдив е на трето място с 16%.

Това е признание за труда на много хора, които работят дълги години, за да превърнат тези места в привлекателни дестинации, каза директорът на Общинското предприятие по туризъм в Шумен Ваня Стоянова.

За Шумен са гласували хора от цялата страна и чужбина. Хората ни предпочитат пред Русе и Пловдив, това е невероятен успех, допълни тя.


Тагове: Шумен, туризъм
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg