EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Шумен: Индустриалната зона се разширява

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шумен: Индустриалната зона се разширява

mail10:03 | 06.08.2018прегледи 498 коментарикоментари 0


Първата копка за нова подзона "С" бе направена в Индустриалния парк в Шумен. На церемонията присъстваха изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, кметът на общината Любомир Христов, областният управител Стефан Желев, директорът на "Индустриален парк-Шумен" АД Николай Тончев, представители на местната власт и на бизнеса.
"Дори и в най-смелите си мечти не вярвах, че за две-три години ще успеем да реализираме и да запълним подзона "А". Това е една инвестиция за бъдещите поколения на Шумен; развивайки икономиката на града, ще успеем да върнем и да задържим младите хора в Шумен", каза на церемонията Любомир Христов - кмет на община Шумен, която е акционер в "Индустриален парк-Шумен". Той изрази увереност, че новата подзона също ще бъде реализирана в кратки срокове.
Подзона "С" е с площ от 590 декара, на инвеститорите ще предложим около 390 декара от нея, а останалата част от територията ще е за изграждане на инфраструктура, каза пред журналисти Тончев. Той отбеляза, че в новата подзона ще бъдат вложени около 6-6,5 млн. лв. и се очаква да бъде завършена за около девет месеца.
В новата зона основните терени са между 20 и 40 декара, като за по-малки и за местни инвеститори са заделени и по-малки терени, уточни Тончев. По думите му подзона "А" е запълнена 75 процента и вече има голям инвеститор от Белгия, който придобива терен от осем декара в подзона "А" и е резервирал терен от 20 декара в подзона "С".
Инвеститорите в Индустриалния парк са 17. Четирима от тях са изградили своите заводи, два се строят в момента, а останалите са в процес на подготовка. Трима инвеститори се очаква да започнат строителство до края на годината и още четири-пет - до следващата година по това време, каза още Тончев.
Той припомни, че подзоните в Индустриалния парк са четири, а в изградените предприятия в парка в момента работят около 1000 души. Предстои откриването на ново предприятие за производството на материали за хранително-вкусовата промишленост, където ще се осигури заетост за още около 300 души, допълни Христов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg