EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шрьодер & Lidl в битка за супермаркети

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шрьодер & Lidl в битка за супермаркети

mail10:05 | 05.11.2016прегледи 3304 коментарикоментари 0


Kaiser's Tengelmann не успя да стигне до компромис с конкурентите си, чрез който да си осигури пълно изкупуване, и публикува вчера списък с отделни клонове за продажба

Lidl обяви, че обмисля да купи части от затруднената верига супермаркети Kaiser's Tengelmann, която води кризисни разговори, за да избегне фалит, застрашаващ хиляди работни места, предаде ДПА.

Kaiser's Tengelmann не успя да стигне до компромис с конкурентите си, чрез който да си осигури пълно изкупуване, и публикува списък с отделни клонове за продажба.

Бившият канцлер Герхард Шрьодер е назначен да оглави арбитража, за да бъде предотвратено закриването на работни места във веригата.

Kaiser's Tengelmann от години отчита загуби, а собственикът й Карл-Ериван Хауб не иска да прави повече инвестиции. Преди две години той я продаде на конкурентната Edeka, но през април тази година сливането бе отхвърлено от германската служба за защита на конкуренцията. След това министърът на икономиката Зигмар Габриел даде т. нар. министерско разрешение за сделката, с което да се заобиколи антимонополното ведомство. Веригите REWE, Norma и Markant обаче оспориха решението на министъра в съда, който се произнесе срещу Габриел.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg