EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шофьорска грешка в основата на катастрофите с Toyota

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шофьорска грешка в основата на катастрофите с Toyota

mail13:20 | 11.08.2010прегледи 760 коментарикоментари 0


Голяма част от катастрофите с автомобили на Toyota Motor се дължат на шофьорска грешка, установи проучване на американските власти, цитирано от ДПА.
При 35 от 58-те катастрофи, разследвани от Националната служба за безопасност по пътищата, шофьорът не е успял да настъпи спирачката или я е настъпил в последната минута.
Резултатите повдигат съмнения в достоверността на разказите за автомобили на Toyota, излезли от контрол, при които водачите не са можели да спрат рязко ускорилите автомобили.
Някои от резултатите вчера са били представени пред членове на Конгреса, но разследването продължава, посочва вестник The Wall Street Journal.
Правителството на САЩ започна разследване срещу японската компания след серията изтегляния и ужасяващите истории за шофьори, които не са можели на спрат колите си.
Toyota изтегли на 8 милиона автомобила в цял свят заради засядане на педала на газта и необезопасени подови настилки, които има опасност да се плъзнат под педалите. Компанията също така бе принудена да плати глобата, защото не е съобщила навреме за проблемите с педалите, припомня ДПА. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg