EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шотландия, Британия с варианти за ЕС?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шотландия, Британия с варианти за ЕС?

mail09:35 | 20.12.2016прегледи 736 коментарикоментари 0


Шотландия ще публикува тази седмица предложения за това как може да остане в единния европейски пазар, след като Великобритания напусне ЕС, предава Voice of America. „Във връзка с нашето обещание да разучим всички възможности за това как да защитим интересите на Шотландия, ние ще представим компромисни предложения, които макар да не дават всички предимства от членството в блока, но ще смекчат вредите от Брекзита“, заяви шотландският министър по преговорите за Брекзит Майкъл Ръсел.

Британският министър на международната търговия Лиъм Фокс намекна, че Великобритания може да остане в митнически съюз на ЕС и след напускането на блока, пише вестник The Times. Министърът отбеляза, че излизането от ЕС не представлява избор само между труден Брекзит, който ще включва напускането на единния пазар и митническия съюз и лек Брекзит, който може да осигури достъпа до двете.
Фокс даде пример с прецедент за частично членство. Той подчерта, че Турция е държава, която „е в митническия съюз“, но не е включена в другите обединения. Споразумението между Анкара и Брюксел може да изглежда привлекателно, тъй като то не предвижда свобода на движението: условие, което британското правителство иска да избегне. Но турското споразумение засяга само търговията със стоки и не включва услугите и финансите.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg