EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Шоколадова фабрика-музей в Солун

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шоколадова фабрика-музей в Солун

mail15:10 | 08.07.2014прегледи 1006 коментарикоментари 0


Сп. Меню
В Солун предстои да бъде открита първата в Гърция приказна Шоколадова фабрика-музей. Инициативата е на Международния солунски панаир (TIF) HELEXPO.

От 6 септември тази година, с откриването на 79-тото издание на Международния солунски панаир и в продължение на шест месеца, деца, младежи и възрастни хора ще могат да научат големите и малки тайни на шоколада и сладките лакомства по най-впечатляващ начин, като обиколят различните тематични пространства.

Посетителите на фабриката ще участват в безпрецедентно пътуване през времето и пространството в посока към „абсолютната мечта“.

Чрез уникални изложби Шоколадовият музей ще разкрие всеки детайл от процеса, благодарение на който какаовото зърно се превръща в разтапящото удоволствие, наречено шоколад.

Пътуването на посетителите започва от истинската амазонска джунгла и от храма на ацтеките. След като са научили историята на шоколада с помощта на впечатляващи нови мултимедийни технологии в Екзотичната колиба, гостите ще попаднат в истински лабиринт на един пиратски кораб, който ще ги отведе в най-красивата шоколадова фабрика на света, готова да разкрие тайните си.

Най-големият шоколадов водопад в Европа, най-старите машини, лабиринтът, работилници за направа на шоколади и бисквити, галерия от скулптури, избожба, зали за изкуство и култура, сладка библиотека, зелена стая за фотографии, социална точка и, разбира се, образователни пространства – всичко това създава един невероятен декор.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg