EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шойбле: Петролен данък заради бежанците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шойбле: Петролен данък заради бежанците

mail06:30 | 18.01.2016прегледи 1236 коментарикоментари 0


Финансовият министър на Германия Волфганг Шойбле днес повдигна въпроса за въвеждането на такса върху петрола в Европа, която да помогне на страните от ЕС да платят разходите за справяне с миграционната криза. Това той направи пред вестник Suddeutsche Zeitung.„Ако националните бюджети или бюджета на ЕС са недостатъчни, нека се съгласим да въведем, например, данък с определена стойност върху всеки литър петрол“, каза министърът.„По този начин ние бихме разполагали със средствата за европейски отговор на проблема с бежанците“, обясни Шойбле.„Не трябва да се проваляме в намирането на решение на проблема заради недостига на средства“, добави финансовият министър на Германия.

По-рано през седмицата Шойбле отправи предупреждения за последиците от затварянето на границите на страната, съобщава изданието Der Spiegel.
На среща с колегите си в Брюксел Шойбле обърна внимание, че все още редица държави вярват, че бежанската криза е проблем единствено на Федерална република Германия. Той припомни, че в началото на годината Швеция въведе стационарен контрол по границата си с Дания. Ако Берлин се реши на подобна стъпка, то тогава Европа ще бъде изправена пред „огромна заплаха“, увери германският политик.
Той отправи за пореден път призив към държавите-членки на Общността най-накрая да преприемат мерки за по-добра защита на националните им граници и да направят повече за стабилизирането на т.нар. кризисни държави, които са най-засегнати от мигрантския поток.


Тагове: Шойбле, данък
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg