EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шнайдер Електрик в Пловдив с ISO 50001

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шнайдер Електрик в Пловдив с ISO 50001

mail12:10 | 14.01.2015прегледи 1202 коментарикоментари 0


Заводът на Шнайдер Електрик в Пловдив е сертифициран по ISO 50001 в края на 2014, съобщиха от самата компания. Това е стандарт за енергиен мениджмънт, който е сравнително нов. Влиза официално в сила от 15 юни 2011 г. и засега много малко предприятия в България са сертифицирани по него.
Темата за енергийния мениджмънт е особено популярна в последните години, тъй като управлението на потреблението на електроенергия е един от ключовите инструменти за справяне с предизвикателства като глобалното енергийно потребление и намаляване на въглеродния отпечатък върху околната среда. Енергийната ефективност в промишлеността и у дома се постига най-вече чрез промяна на начина, по който енергията се управлява и потребява.
Стандартът ISO 50001 дефинира изискванията за разработка, въвеждане, поддръжка и подобряване на системите за енергиен мениджмънт. Целта в завода на Шнайдер Електрик е постигане на непрекъснато подобряване на енергийните характеристики и постигане на активна енергийна ефективност, обвързана с управление на потреблението (контролиране на зададени параметри), а не с пасивна енергийна ефективност, изолация или типа оборудване. Съвместимостта със стандарта 50001 е свързана с начина на функциониране на цялата сграда на предприятието и на производствените мощности. Освен оптимизация чрез автоматизация и регулация, стандартът изисква внедряване на енергиен мониторингов план и анализ на енергийната ефективност. В интегрирана платформа за обработка на данните са обвързани електроразпределението, климатичната и вентилационна инсталация, осветлението – в това число аварийното и евакуационно, BMS – система за управление на сградните функции, както и управлението на производствените инсталации. Въвеждането на системи по ISO 50001 води до подобряване на енергийната ефективност, намаляване разхода на енергия, емисиите на парникови газове и други въздействия, свързани с околната среда.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg