EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шефът на НЕК с конкурс

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шефът на НЕК с конкурс

mail12:50 | 15.04.2011прегледи 1390 коментарикоментари 0


Ще стартира конкурс за избор на нов изпълнителен директор на Националната електрическа компания, съобщи МИЕТ.  Министър Трайков обясни, че до края на деня ще станат ясни изискванията и сроковете за конкурса и те ще бъдат обявени.  Не бих искал да коментирам подписаните от бившия изпълнителен директор на НЕК Красимир Първанов документи, защото това, което кажа, може да бъде използвано по неблагоприятен за нас начин, заяви енергийният министър Трайчо Трайков. България, в рамките на нашите ангажименти и на подписаните документи, има достатъчно ефективни инструменти за отстояването на своя интерес, допълни министър Трайков.

Както е известно Съветът на директорите на Българския енергиен холдинг ЕАД освободи снощи Красимир Първанов от поста изпълнителен директор на Националната електрическа компания ЕАД. Мотивите за освобождаването му са за грубо нарушаване на йерархичните правила и неспазване на установената процедура за водене на преговори.
Изпълняващ длъжността изпълнителен директор на НЕК ще бъде Михаил Андонов – настоящ главен счетоводител на компанията и член на Съвета на директорите. Заместник-министър Марий Косев поема овакантеното място в Съвета на директорите на НЕК.

 


Тагове: НЕК, шеф, конкурс
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg