EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шефът на Siemens ще бъде уволнен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шефът на Siemens ще бъде уволнен

mail16:30 | 31.07.2013прегледи 415 коментарикоментари 0


Германският промишлен конгломерат Siemens AG обяви, че ще освободи от длъжност главния изпълнителен директор Петер Льошер, който не успя да подобри състоянието на компанията, предадоха AFP и DPA. 55-годишният австриец заемаше поста от 2007 г.

Решението не бе неочаквано, след като в четвъртък компанията публикува предупреждение за печалбата. Оттогава германските медии заговориха за сваляне на Льошер от поста начело на промишления гигант (с близо 370 000 служители по света към края на март и над 78 млрд. евро оборот за миналата година). В лаконично комюнике Siemens информира снощи, че на заседание на 31 юли (в навечерието на публикуването на финансовите резултати на групата - бел. AFP) надзорният съвет на компанията ще вземе решение за очакваното уволнение на изпълнителния директор. Ще бъде решено за председател на борда да бъде назначен негов член, допълва DPA. Не се споменава обаче името на вероятния кандидат за мястото на Льошер. В четвъртък, когато публикува предупреждението за резултатите си, Siemens обяви, че вече не очаква да постигне марж на печалбата общо за всички сектори от най-малко 12 процента до финансовата 2014 година, както бе заложено в корпоративната програма за 2014 г. Сред продуктите на Siemens са влакове, вятърни турбини и медицинска техника.
Междувременно Според германски правителствен говорител канцлер Ангела Меркел е на мнение, че Siemens трябва да "се върне в спокойни води," след като компанията обяви планове за отстраняване на главния изпълнителен директор Петер Льошер, предаде АР.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg