EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шефът на BMW силно критикува правителството

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шефът на BMW силно критикува правителството

mail11:45 | 04.09.2023прегледи 493 коментарикоментари 0


Главният изпълнителен директор на Бе Ем Ве (BMW) Оливер Ципсе остро критикува германската политика в автомобилния сектор и забраната на ЕС за нови бензинови и дизелови автомобили от 2035 година, предаде ДПА.

"Смятам политическото споразумение за поетапния отказ от автомобили с вътрешно горене за проява на небрежност", каза той пред в. "Ханделсблат". Суровини за масово производство на електрически автомобили като литий, кобалт и редкоземни елементи липсват в Европа, заяви Ципсе.

Така Европа рискува да стане зависима от вноса и уязвима за политическо изнудване, добави той.

"И къде всички тези хора ще зареждат електрическите си автомобили? През 2035 година няма да има цялостна инфраструктура за електрически автомобили в Европа", коментира Ципсе. "В крайна сметка това може да се превърне в социален проблем, когато мобилността престане да е достъпна", предупреди главният изпълнителен директор на Бе Ем Ве. 

Забрана без дългосрочна жизнеспособна алтернатива ще "задуши" растежа във всички отрасли, добави той.

Според правилата, приети от Брюксел през март, нови автомобили с двигатели с вътрешно горене могат да бъдат регистрирани в ЕС след 2035 година, ако са задвижвани от екологично чисти горива. Това е компромисно решение, тъй като Берлин най-вече имаше възражения срещу общата забрана.

Ципсе критикува също и германската автомобилна промишленост, заявявайки, че тя изостава от Китай и се фокусира твърде много върху батериите, пренебрегвайки други източници.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158