EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шест кандидати за консултант на АЕЦ "Белене"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шест кандидати за консултант на АЕЦ "Белене"

mail11:06 | 26.03.2010прегледи 928 коментарикоментари 0


Шестима кандидати подадоха документи за участие в обявената от Българския енергиен холдинг процедура за избор на консултант за преструктурирането на проекта АЕЦ "Белене", съобщи БЕХ.
След оценка на подадените от кандидатите документи, ще се премине към втория етап от процедурата, който предвижда кандидатите, отговарящи на преквалификационните критерии, да бъдат поканени да подадат оферта, заедно с тръжни документи.
Условията на конкурса допускат в него да участват юридически лица и консорциуми. Критерии за преквалификация на кандидатите са техническите им възможности, репутацията им и релевантен предишен опит, както и  финансов и икономически статус.
Бъдещият консултант по АЕЦ "Белене" ще трябва да разработи концепция за развитието на проекта и да осъвремени икономическия му модел. В обхвата на работа на консултанта е предвидено, че при положителни резултати от фазата на разработване на концепцията за проекта ще се премине към подготовка и изпълнение на процедура за избор на инвеститори, респективно актуализация на финансовия модел и подкрепа при цялостното преструктуриране на проекта по икономически обоснован начин.
Очакваната дата за избор на консултант и сключването на договор с него е в средата на месец юни 2010 година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg