EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Шест кандидати за газопровод до Свищов

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шест кандидати за газопровод до Свищов

mail09:10 | 27.05.2020прегледи 850 коментарикоментари 0


Шест кандидата са подали оферти за изграждане на газопровода до Свищов, който държавната "Булгартрансгаз" обяви в средата на февруари, че иска да направи. Прогнозната стойност на проекта е 15.8 млн. лв. без ДДС.

Преносен газопровод с АГРС до Свищов е планирано да бъде с дължина 36 км., диаметър 200 мм и работно налягане PN 54 bar. Предвидено е изграждане на 1 бр. автоматична газорегулираща станция. Общата стойност на проекта се очаква да възлиза на 4 720 000 евро, от които 2 360 000 евро, финансирани от Международен Фонд „Козлодуй”. С изпълнението на проекта се очаква да се реализира газификацията на общо 3 общини - Свищов, Белене и Никопол, разположени в региона на Централна Северна България, на брега на р. Дунав.

В сумата не са включени разходите за основните материали и оборудване. Те ще бъдат осигурени чрез отделна обществена поръчка срещу още 7.1 млн. лева.

Класиране ще има, след като бъдат отворени и ценовите оферти на допуснатите участници, като цената има 55% тежест в крайната оценка.

Първата оферта е подадена от обединението "ЕГ Свищов", в което водещ участник е италианската Eurotecnoimpianti, а минимален дял има "Газенерго 2001". Италиански участник - S.A.L.P, има и в обединението "Евротрансгаз" С.М., но водеща в него е компанията "Монолит София". Третият кандидат е обединението "Нова газ", в която равни дялове държат "Атоменергоремонт" и македонската "Рапид билд". Руската "Промнефтегазинжиниринг" държи половината от обединението "Газопровод Свищов 2020", в която други участници са "Грома холд" (бившата "Агромах") и свързаната с нея "Европейски пътища". Останалите два участника са изцяло български. Единият е софийската компания "Европроект билдинг" . Другият е обединението "Преносен газопровод - Свищов", в което участват свързаните "Главболгарстрой" и "Главболгарстрой интернешънал".

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg