EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шест велоалеи в столицата до 2011 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шест велоалеи в столицата до 2011 г.

mail14:30 | 08.04.2010прегледи 1748 коментарикоментари 0


Ралица Русинова

Шест велосипедни лъча в София, които да свързват кварталите с центъра на града,  ще бъдат изградени до 2011 г. Тяхното изграждане е заложено в Програмата за управление и развитие на Столична община, съобщиха от справочна редакция на БТА.
За начална точка на шестте велоалеи е предвидено да бъде кръстовището на бул. „Витоша” и ул. „Алабин” при Съдебната палата. След това велосипедните алеи ще се разклоняват в следните посоки: южна - НДК, Южния парк; югозападна – Руски паметник с направление ж.к. „Хиподрума”, ж.к. „Красно село”, ж.к. „Бъкстон”; югоизточна – стадион „Васил Левски”, парк-хотел „Москва”, ж.к. „Дървеница”, с разклонение към „Студентски град” и „Младост”; северна – Централна гара, ж.к. „Надежда”; западна – ж.к. „Света Троица”, Западен парк, ж.к. „Люлин”; източна – Орлов мост с разклонение за ж.к. „Слатина”, кв. „Подуяне”, ж.к. „Левски”.
Като начални елементи от тази концепция са реализирани участъци от Южния парк, около НДК и във втората част на Южния парк. Изградено е и трасето по бул. „Евлоги Георгиев” до ул „Граф Игнатиев”, което е част от велоалеята от НДК до Театър „София”. През юни миналата година официално бяха открити още две велоалеи. Едната е по бул. „Цар Борис III”, свързваща околовръстния път на София и площад „Руски паметник”. Дължината й е над 6 км. Втората е по бул. „Евлоги и Христо Георгиеври” до Театър „София” и е продължение на изграденото до момента трасе по булеварда да ул. „Граф Игнатиев”. Дължината й е 4 км.
По данни на ландшафтния архитект веляна найденова първата велоалея в София е изградена до НДК през 1998 г.

 


Тагове: велоалеи, трасе
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158