EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шерито се завръща

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шерито се завръща

mail15:00 | 16.01.2012прегледи 469 коментарикоментари 0


DiVino
Любимата напитка на много британци е на път да се възроди от пепелта, отбелязва в статия на Independant. След три десетилетия виното от Херес (и в сухия, и в сладкия му вариант) отново напомни, че всичко ново е добре забравено старо. През 70-те години на XX век шерито бе сред любимите аперитиви и диджестиви на Острова, а и отвъд Атлантика, но въпреки, че нищо в качеството му не се е променяло, последните години то сякаш не напускаше пределите на родната си Испания. Ето какви са причините за това. Според Джеръми Рокет, маркетинг директор на González Byass (един от най-големите производители на шери), има едно цяло поколение, което умишлено е избягвало тази възхитителна напитка, защото "Шери пият възрастните хора. Тоест сегашните 40 и 50-годишни британци не са почитатели на вината от Херес, защото ги свързват с родителите си. Но хората на 20-30 годишна възраст са непредубедени и с удоволствие посягат към него, особено ако е сервирано с автентична испанска храна." Специалистите признават, че именно испанските ресторанти, тапас и шери барове, особено популярни напоследък из Острова, са главния проводник на възраждащата се шери култура. Собствениците на винени магазини пък отчитат ръст в продажбите през 2011 между 15 и 20%.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg