EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Швеция против приемане на еврото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Швеция против приемане на еврото

mail11:06 | 04.06.2010прегледи 1428 коментарикоментари 0


Все повече шведи са на мнение, че местните компании биха пострадали повече при криза, ако Швеция замени кроната с евро, сочат публикувано днес проучване на общественото мнение, цитирано от АФП.
Само една четвърт от анкетираните шведи подкрепят еврото, докато 61 процента са против, а 14 на сто нямат мнение, сочи проучване, изготвено по поръчка на финансовия всекидневник "Дагенс Индустри". 
Според подобна анкета, направена миналата година през май, 47 на сто от шведите са подкрепяли еврото, 44 процента са били против и 9 на сто не са изразили мнение.
Едно от обясненията за отхвърлянето на еврото е ширещото се мнение, че шведската крона защитава националната икономика при световна криза.
Според 35 процента от анкетираните еврото е щяло причини вреда на Швеция по време на кризата, докато 21 на сто са на мнение, че единната европейска валута е щяла да окаже положителен ефект. Делът на тези, които нямат мнение по въпроса, е 16 процента, а 27 на сто са отговорили, че еврото е нямало да промени нищо.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg