EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Швеция критикува Германия заради АЕЦ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Швеция критикува Германия заради АЕЦ

mail15:50 | 30.05.2011прегледи 632 коментарикоментари 0


Министърът на околната среда на Швеция Андреас Карлгрен разкритикува днес решението на Германия да излезе от ядрената енергетика до 2022 година, което според него ще попречи на усилията за намаляване на емисиите на въглероден диоксид, предаде АФП.
"Германия рискува сега да се окаже с една твърде неправилна политика", посочи Андреас Карлгрен, цитиран от Шведската телеграфна агенция. По думите му Германия вероятно ще трябва да внася ядрена енергия от Франция и има опасност страната да не успее толкова бързо да сложи край на зависимостта си от енергия, добивана от горива, и по специално от въглища.
Германия - първата голяма промишлена сила, отказала се от ядрената енергетика - обяви днес, че затваря последните си реактори през 2022 година като реакция на ядрената катастрофа във Фукушима. След продължителни преговори членове на коалиционното правителство се споразумяха по-голямата част от 17-те реактора в Германия да бъдат изведени от експлоатация до 2021 година. Трите най-нови реактори ще продължат да работят до края на 2022 година, уточни министърът на околната среда, опазването на природата и сигурността на ядрените реактори Норберт Рьотген, който заяви, че взетото решение е "необратимо". Най-голямата опозиционна германската партия - Социалдемократическата ще подкрепи плана на германското коалиционно правителство за затваряне на ядрените централи до
2022 година, съобщи партиен източник, цитиран от ДПА. Зелената партия обаче все още не е взела решение дали ще подкрепи плана на партията на канцлера Ангела Меркел Християндемократическия съюз и коалиционния й партньор вободната демократическа партия - либерали. Лидерът на Зелените Ренате Кюнаст посочи днес, че планът е връщане към статуквото, като има предвид предишния план за излизане от ядрената енергетика, одобрен от правителството на Социалдемократическата партия и Зелените.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg