EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Швеция, Дания & Германия с граничен контрол

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Швеция, Дания & Германия с граничен контрол

mail10:34 | 05.01.2016прегледи 1482 коментарикоментари 0


Дания въвежда контрол на границите си с Германия в опит да спре влизането на мигранти в страната, съобщава Франс прес, като цитира датския премиер Ларс Расмусен. Когато други северни страни затварят границите си, това може да има последствия за Дания, подчерта Расмусен по повод въведените по-рано от Швеция проверки на самоличността на идващите от Дания. 

Дания и Швеция са свързани с най-дългия железопътен мост в Европа, но от днес пътниците, които искат да го пресекат, трябва да имат валидни документи. Властите спират и директните автобуси и влакове от Копенхаген, което ще удължи пътуването на хората с поне трийсет минути. 

Швеция е втората най-желана дестинация след Германия за бежанците от Близкия изток и Африка. През миналата година в страната са подадени над 150 хиляди молби за убежище. 

Според Германия въвеждането на пограничен контрол от страна на Швеция и Дания поставя " в опасност" Шенгенската зона. Свободата на придвижване е важен принцип, едно от най-големите постижения на ЕС в последните години, заяви говорителят на германското външно министерство Мартин Шефър./БНР


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg