EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Швеция - врата за български фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Швеция - врата за български фирми

mail11:34 | 24.08.2015прегледи 1550 коментарикоментари 0


Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) проведе търговска мисия и посещение на изложението CIFF – Copenhagen International Fashion Fair 2015 в Копенхаген, в която участваха 15 български фирми от секторите текстил и облекло. Това са Викинг Т ООД, Нитекс ЕООД, Елена арт студио ЕООД, Европа Трико АД, Робсов ЕООД, Дани фешън ООД, Антоан Вилл ООД, Линекс ООД, Модак ООД, Нова линия ЕООД, Яша П ООД, Ковелс ООД, Петър Щерев ООД, Каре ООД, Кадифе 1 ЕООД.
В рамките на панаира, българските производители на текстил и облекло имаха възможност да се срещнат с датски и международни компании, вносители и дистрибутори и да обсъдят предизвикателствата пред всеки един от тях при навлизането на датския пазар и др. Анализът на попълнените анкетни карти за отчитане на първоначалните резултати от проявата показва положителна резултатност от проведената търговска мисия. Българските фирми са водили преговори главно за износ, в резултат на което 80% от фирмите очакват сключването на един или повече от един договор. В резултат на посещението на специализираното изложение CIFF 2015 българските производители се запознаха с новите стандарти и тенденциите на пазара, с налагащите се нови производствени технологии и почерпиха идеи за дизайн и художествено оформление на своите продукти. Всички отчитат като отлична организацията на търговската мисия и изразяват удовлетворение от дейността на ИАНМСП при осъществяването на промоционални дейности.
Международният моден панаир в Копенхаген (CIFF) е водещата и най-иновативната платформа в северната част на Европа, която е актуално структурирана и има предвидени различни тематични зони. CIFF се появява за първи път на скандинавската модна сцена през 1993 г., като от тогава панаирът се разраства значително. В настоящото издание се включват CIFF RAVEN, CIFF KIDS, CIFF SHOWROOMS и CIFF SHOES. Този сезон CIFF се разшири и включва зоните LAB, SLEED и URBAN. LAB е високо профилна унисекс зона, а SLEED е специално обособена за женско облекло. И двете зони включват новаторска мода, дизайн, иновации, както местни, така и чуждестранни дизайнери, както утвърдени, така и нови дизайнери и марки. URBAN включва дизайнери и марки, занимаващи се с Деним и спортно-елегантно облекло.

Шведски компании търсят възможности за български малки и средни фирми да им станат поддоставчици. Това стана ясно при среща на зам.-изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Никола Стоянов с Мантас Залаториус, зам.-председател на шведската сродна организация Business Sweden. Скандинавските фирми търсят сътрудничество във всички сектори на индустрията, леката промишленост и селското стопанство. Business Sweden работи в услуга на шведските компании и по тази линия ще оказва съдействие за намирането на партньори в България заедно с нашата Агенция за малки и средни предприятия, заяви Никола Стоянов. Швеция ще е врата за българските компании за пазарите в цяла Скандинавия, обяви от своя страна Мантас Залаториус.
Агенциите ще започнат да си сътрудничат за улесняването на контактите между бизнеса от двете страни. В момента има сериозен недостиг на надеждна информация за възможностите и в двете държави. Business Sweden изразиха готовност да споделят своя опит с българската агенция за изграждането на нова стратегия за развитие на дейността им и мрежата от партньори на фирмите с цел оптимални ползи за бизнеса.
Никола Стоянов отправи покана за посещение в България към ръководството на шведската организация за запознаване с бизнес средата у нас и провеждане на срещи за установяване на сътрудничество. Той беше част от делегацията на министъра на икономиката Божидар Лукарски в Швеция.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905