EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Швейцарските трамваи скоро в експлоатация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Швейцарските трамваи скоро в експлоатация

mail07:20 | 23.03.2017прегледи 1117 коментарикоментари 0


Подготвят се за въвеждане в експлоатация първите два трамвая, дарени по линия на Българо-Швейцарската програма за сътрудничество. Предвижда се около средата на април да бъдат пуснати в движение. Това каза заместник-кметът на София по транспорт Евгени Крусев в присъствието на изпълнителния директро на "Столичен електротранспорт" Евгени Ганчев.
   За да се движат по софийските улици е необходимо те да бъдат адаптирани към релсовия път, тъй като разстоянието между релсите у нас е различно от това в Базел. Трябва да се поставят и апарати за билети и джипиес.
   Машините са произведени през 1990-91г., но са в изключително добро техническо състояние.
   Проектът се реализира в рамките на Българо-швейцарската програма за сътрудничество за намаляване на икономическите и социалните неравенства в разширения Европейски съюз.
   Целта на проекта "Модернизирани трамваи за град София" е да се подобри качеството и достъпността на услугите в обществения транспорт на град София чрез дарението и доставката за "Столичен електротранспорт" ЕАД на 28 модернизирани трамваи Ве 4/6 S и чрез провеждане на проучване на мултимодалната мобилност от Столична община.
   Мотрисите са оборудвани с нископодова секция, което позволява качването на майки с колички и хора с увреждания. Доставените трамваи ще започнат да се движат по линии 6, 8 12.
   Първите четири от 28-те базелски трамвая, които са подарък за Столична община по програмата за българо-швейцарско партньорство пристигнаха в началото на февруари. Очаква се останалите 24 да пристигнат до края на годината.
   Същевременно се провежда обществена поръчка за доставка на 13 изцяло нови трамваи с финансиране по ОП "Региони в растеж".


Тагове: трамваи, Базел
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg