EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Швейцария: Фермерите на загуба

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Швейцария: Фермерите на загуба

mail07:35 | 16.12.2021прегледи 581 коментарикоментари 0


Отиващата си 2021 г. причини на фермерите в Швейцария загуби на стойност над 110 млн. франка, оказали се най-големите в 140-годишната история на застраховането в страната, съобщи електронното издание Bauern Zeitung. Бурите през юни и юли, съпроводени с градушки, нанесоха значителни щети на посевите, причинявайки над 85% от щетите. За 20-годишният период, откакто се правят наблюденията, не е регистрирано толкова паднал град. През първата десетдневка на април пък силните студове доведоха до измръзване на овощните дръвчета и най-вече на костилковите, а немскоезичните кантони пострадаха от бури и продължителни дъждове, причинили наводнения.

От местната селскостопанска организация за взаимопомощ Schweizer Hagel, основана още през 1880 г., са регистрирали 14 хил. доклада за щети за посочената сума, която надхвърля двойно застрахователните премии по тях. На служителите им се е наложило да извършат огледи на 70 хил. хектара, а част от застрахованите площи са пострадали от повече от едно катастрофално събитие.

Настоящата година оправдава напълно важността от умелото справяне с рисковете в селското стопанство, като предвидливите фермери имаха предимството да разчитат на добро застрахователно покритие заедно с професионална и ефективна оценка на щетите и изплащане на компенсациите, за да могат поне да си осигурят нужната ликвидност за поддържане на фермите, посочват от организацията. Голяма част от тях разчитат на специализираните застрахователни кооперации, като сключените договори за защита на културите срещу метеорологичните рискове достигат около 30 хил. годишно. 

sinor.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg