EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Швейцария се плаши от имиграция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Швейцария се плаши от имиграция

mail17:30 | 03.10.2013прегледи 603 коментарикоментари 0


Швейцарският президент Уели Маурер предупреди за опасността от масова имиграция в Швейцария в интервю за в. "Швейц ам зонтаг", цитирано от Франс прес.
Швейцария няма да може да асимилира имиграция, подобна на тази от последните години нито в демографско отношение, в една толкова малка страна, нито в културен план", изтъква президентът.
Безпокойството от прекалено масово присъствие на имигранти тревожи и членовете на екологичното движение Екопоп (Ecopop), допълни той.
Миналата година Екопоп внесе инициатива за ограничаване на имиграцията в Швейцария, за да се защити околната среда, тъй като според организацията прекалено многобройното население води до прекомерно потребление и ново строителство. Текстът трябва да бъде подложен на референдум до 2015 година. В него се предлага демографският растеж в резултат на миграция да не надвишава 0,2% средно годишно за период от три години.
От 2007 година, когато влезе в сила ново законодателство за улесняване на установяването в Швейцария на европейски граждани, годишният прираст на населението е между 1,1 и 1,4%, 80% от който се дължи на имиграцията, изтъкват еколозите. Те отбелязват, че това означава пет пъти по-бързо увеличение на населението в Швейцария в сравнение със средното в Европа или демографски растеж, сравним с този в страни с бързо развиваща се индустрия като Индия. Екопоп искат да ограничат имиграцията в Швейцария, за да запазят селскостопанските земи и да оставят по-голямо пространство на природата и на човека.

Организацията, чиято централа се намира в немскоезичната част на Швейцария, действа от 1970 година по въпросите на ефекта от демографския растеж върху околната среда и природните ресурси. Тя се определя като политически неутрална, хуманна и екологична асоциация със социален характер. Освен това тя се обявява против хомофобията и расизма. Населението на Швейцария е 8 милиона, от които 1,8 милиона са чужденци или 22,5 на сто от общия брой на населението.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4258