EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Швейцария отхвърли данъчното споразумение със САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Швейцария отхвърли данъчното споразумение със САЩ

mail17:30 | 21.06.2013прегледи 521 коментарикоментари 0


Националният съвет (долната камара на швейцарския парламент) отново отказа да обсъди по спешна процедура закон, поискан от Съединените щати за уреждане на данъчен конфликт, в който са
замесени швейцарски банки, приели недекларирани американски фондове, предадоха Франс прес и Ройтерс. Правителството в Берн предупреди, че провалът на закона ще накара нетърпеливите американски прокурори да започнат съдебно преследване срещу банките, вместо по силата на този текст те да могат да предоставят данни, без да нарушават банковата тайна. Сега секторът е застрашен от глоби до 10 милиарда долара. Двете камари на парламента приеха декларация, в която се казва, че подкрепят решаването на дългия данъчен спор и призоваха правителството да разреши на банките да окажат съдействие според съществуващите закони.
САЩ поставиха ултиматум на Швейцария да приеме закона до края на юни, което налагаше спешната процедура. Ако Вашингтон започне съдебна процедура срещу швейцарските банки, това означава за тях смъртна присъда, тъй като няма да имат достъп до капиталовите пазари.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1047