EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Швейцария отвори някои сектори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Швейцария отвори някои сектори

mail16:40 | 30.04.2020прегледи 11577 коментарикоментари 0


Някои икономически отрасли в Швейцария вече възобновиха работата си от няколко дни, предаде ДПА. Агенцията отбелязва, че това става в хода на постепенно отхлабване на рестрикциите, въведени преди шест седмици заради коронавирусната пандемия. Фризьорските салони, салоните за красота, магазините за железарски стоки и строителни материали, както и магазините за градински пособия, отново отварят врати, предава БТА.

Лекарите и физиотерапевтите също ще могат да отворят практиките си за случаи, които не са спешни, а болниците - да извършват планови операции, които са били отложени заради епидемията от Ковид-19. Швейцария беше наложила строгите мерки като част от национално извънредно положение, въведено на 16 март. Магазините трябва да се съобразяват с по-завишени хигиенни изисквания и да гарантират, че клиентите им ще спазват дистанция един от друг.

За разлика от съседните страни в Швейцария носенето на маска на обществени места не е задължително. Училищата и останалите магазини ще отворят врати след две седмици. Ако броят на хората с коронавирусна инфекция не се увеличи осезаемо, от 8 юни ще могат да отворят врати още университетите, музеите и библиотеките, а също и зоологическите градини.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 904