EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Швейцария запази индустриалните си ферми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Швейцария запази индустриалните си ферми

mail08:40 | 28.09.2022прегледи 478 коментарикоментари 0


На произведени преди дни референдуми швейцарците "спасиха" интензивното животновъдство и решиха жените да работят с една година повече, преди да получат право на пенсия, предаде Франс прес, като се позова на прогнозни резултати.

Целта на една от инициативите е да бъде стабилизирана швейцарската социална система, която е подложена на огромен натиск със застаряването на населението и излизането в пенсия на поколението, родено след Втората световна война, т. нар. бейби бумъри. Съгласно одобреното с 51 процента от гласовете предложение жените ще трябва да се пенсионират, подобно на мъжете, на 65 години, вместо на 64, както е сега, за да получат право на пълна пенсия.

Преди това, швейцарците отхвърлиха подобни инициативи на два пъти - през 2004 и 2017 г.

За сметка на това швейцарците отхвърлиха предложението за забрана на интензивното животновъдство. То предвиждаше на практика да бъдат затворени почти всички индустриални ферми в страната. Правителството се обяви против инициативата, внесена от природозащитни групи, искащи домашните животни да бъдат гледани при по-добри условия, като се аргументира, че това би довело до повишаване на цените на основни хранителни продукти. Проучванията на общественото мнение доскоро показваха, че мнозинството швейцарци подкрепят предложението.

Тенденцията обаче се обърна на фона на опасенията от поскъпване на живота и след като животновъди предупредиха, че ще им е трудно да приложат инициативата на практика. В резултат предложението бе отхвърлено с резултат от 63 процента от гласовете.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg