EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Швейцария вече дава банкова информация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Швейцария вече дава банкова информация

mail15:50 | 15.02.2011прегледи 893 коментарикоментари 0


Швейцария обяви, че възнамерява да смекчи условията за размяна на данъчна информация със страни, с които е подписала споразумения за избягване на двойното данъчно облагане, предаде Франс прес.
Досега спогодбите, подписани от Швейцария, предвиждаха сътрудничество по отношение на предполагаемите данъчни измамници само ако родната им страна е в състояние да посочи тяхната самоличност, адреса им и адреса на тяхната банка.
Проучване на швейцарски експерти в рамките на Световния форум за прозрачност и обмен на данъчна информация показа, че условията, налагани от Швейцария, са прекалено рестриктивни, обясни министерството на финансите. Министерството уточни, че "идентифицирането на данъкоплатците и на притежателите на сведения в искането за съдействие винаги ще се извършва чрез името и адреса". Проучват се и други начини за идентифициране, например чрез банковата сметка, но в такъв случай ще бъде необходимо да се провери, че не става въпрос за "лов на сведения".
Под натиска на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) Швейцария се съгласи през март 2009 година да смекчи "свещената" си банкова тайна, приемайки да се съобразява със стандартите на организацията в данъчната сфера.
Берн обаче отказва автоматичен обмен на информация, който на практика би сложил край на швейцарската банкова тайна.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg