EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Швейцария няма да ограничава имигранти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Швейцария няма да ограничава имигранти

mail16:54 | 21.05.2009прегледи 697 коментарикоментари 0


airport1Швейцарското правителство реши да не се позовава на предпазната клауза в Шенгенското споразумение, която позволява на алпийската страна да ограничи броя на имигрантите от Европа, които може да допусне на своя територия, съобщи Swissinfo.
Преди седмица консервативният министър на правосъдието Евелине Видмер-Шлумпф предложи Берн да въведе предвидените в предпазната клауза ограничения заради увеличаващата се безработица, която в момента е около 3.5%. Това е най-високата й стойност за последните три години, но тя е по-ниска от средната за Европа.
Другите министерства се обявиха срещу въвеждането на ограниченията с аргумента, че ако Швейцария приложи предпазната клауза, това ще доведе до напрежение с някои държави.
През 2007 алпийската страна премахна квотите за граждани на първите 15 страни членки на Европейския съюз, на Кипър и на Малта. Ако Берн беше решил да въведе ограниченията, те щяха да действат максимум две години.
Шенгенското споразумение гарантира свободното придвижване на гражданите на държавите, които са страни по него, през общите граници.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg