EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Швейцария - лидер в иновациите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Швейцария - лидер в иновациите

mail13:45 | 03.07.2013прегледи 455 коментарикоментари 0


Швейцария за трета поредна година е начело на Глобалния иновационен рейтинг, съставян от Корнелския университет в САЩ, френската бизнес школа (Insead) и Световната организация за интелектуална собственост - СОИС (Ompi), съобщиха Франс прес и  ИТАР-ТАСС. България е на 41-во място в класацията след Литва и преди  Саудитска Арабия, а Румъния е на 48-о място след Барбадос и преди Полша.
Годишният доклад, представен днес в Женева, където е централата на СОИС, показва, че въпреки икономическата криза иновациите се чувстват добре. Анализирани са 142 страни, като рейтингът се основава на индекс, съдържащ два компонента: разходите на страните за иновации както и съществуващите възможности в тази сфера и получените практически резултати от иновационна дейност.
Петте първи страни в класацията са Швейцария (без промяна от три години), Швеция (без промяна), Великобритания (+2 позиции спрямо 2012 година), Холандия (+2 позиции) и Съединените щати (+5 позиции). Тази година Сингапур и Финландия напускат първата петорка и слизат съответно с 5 и 2 позиции.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg