EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шведи проучват профила на БГ работник

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шведи проучват профила на БГ работник

mail16:15 | 29.03.2013прегледи 671 коментарикоментари 0


Изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова прие представители на Шведската обществена служба по заетостта. Кристина Екберг, EURES мениджър и Маделин Диланд, EURES координатор, бяха на двудневна работна визита за подобряване и разширяване на партньорските отношения между двете агенции.
“Отворени сме за активен диалог и сътрудничество”, подчерта Камелия Лозанова, като акцентира върху съвместната работа в подкрепа на хората в неравностойно положение на пазара на труда. Тя предложи шведски работодатели да посетят България, за да получат на място информация за профила на българския работник и специалист, за предлаганите в страната обучения и квалификация за професионална реализация.

На срещата с ръководството на Агенцията по заетостта се обсъдиха програми и мерки за интегриране на уязвимите групи на пазара на труда, включително ромското население, и развитието на сътрудничеството по EURES. Изразена бе готовност за съвместна работа за повишаване информираността на кандидатите за работа, за да се предотврати попадането им в рискови ситуации. За целта ще бъде изготвена брошура, която ще съдържа освен условията за труд и живот в съответната държава, и допълнителни насоки, съобразени със специфичните изисквания.
Представителите на Шведската служба по заетостта посетиха V-та многопрофилна болница за активно лечение, където се провежда обучение по съвместен проект с КНСБ - “Шанс за работа – 2013”. Кристина Екберг и Маделин Диланд се срещнаха и с работодател в с. Врачеш, (община Ботевград), наел безработни лица по схема “Вземи живота си в свои ръце” по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. В момента по проекта 25 души са заети в хлебопроизоводството и озеленяването./Агенция по заетостта
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145