EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шанс за нова финансова подкрепа в сектор "Мляко

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шанс за нова финансова подкрепа в сектор "Мляко

mail12:10 | 04.05.2016прегледи 1000 коментарикоментари 0


Ще настояваме за извънредна целева финансова подкрепа в сектор "Мляко", е казал министърът на земеделието и храните Десислава Танева, цитирана в прессъобщение на МЗХ. Танева е участвала в среща на министрите на земеделието на страните от Вишеградската група и България, Румъния, Словения и Австрия, състояла се в Прага. На срещата е подписана декларация с единна позиция на 8-те страни за справяне с кризата в земеделския сектор, която ще бъде представена на Съвета на министрите на Европейския съюз през юни. Тогава ще бъдат обсъждани новите мерки, които Общността ще предприеме за стабилизиране на пазара на земеделски продукти.
Министрите са се обединили около нуждата за отпускане на допълнителна финансова подкрепа поради кризата в млечния сектор. Необходима е извънредна целева финансова подкрепа със средства от бюджета на ЕС, по подобие на тази от септември 2015 г., но без да бъдат използвани средства от резерва за кризи, е изтъкнала Танева. По думите й са необходими и спешни мерки на ниво ЕС, които са достъпни за производителите във всички държави-членки. Земеделските министри ще настояват пред Европейската комисия за намаляване на производството на мляко в страните, където значително е увеличено над квотните обеми.
По наше настояване в Декларацията е включено предложение за повишаване на бюджета за училищните мерки "училищен плод" и "училищно мляко". Това не е само инструмент за моментното реализиране на продукция и подкрепа в двата сектора, но така се възпитават и хранителни навици у подрастващите, е казала още Танева.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157