EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шампионска лига на бизнес училищата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шампионска лига на бизнес училищата

mail18:05 | 05.11.2021прегледи 799 коментарикоментари 0


В тазгодишната класация на Financial Times (FT) за най-добрите Executive MBA (EMBA) програми в света, Global Executive MBA на WU Executive Academy беше класирана на 34-то място сред 100-те програми, включени в класацията. Така тя се класира за четвърти път сред първите 50 бизнес магистратури в света и за втори пореден път сред първите 35 след успеха й през 2020 г. Това извежда водещата програма на WU Executive Academy до 6-то място в ЕС и до престижното 2-ро място в немскоговорящите страни. Програмата се представи особено добре в три категории, които са от голям интерес за (бъдещите) студенти: „годишна заплата“ (219 000 щатски долара), „международен опит в обучението“ (10-то място) и „професионален опит“ (11-то място).

От години EMBA класацията на FT се счита за Шампионската лига на водещите световни бизнес училища. Само малък процент от MBA програмите, предлагани в цял свят, успяват да отговорят на взискателните критерии на FT, за да влязат в класацията. Това е причината, поради която хората, обмислящи MBA образование, обръщат еднакво голямо внимание на класирането в нея и на водещите международни акредитации като AACSB, AMBA и EQUIS.

Отново след 35-те най-добри в света

„Изключително щастлива съм от страхотното класиране, защото то ясно показва, че курсовете на Global Executive MBA са точно това, което се търси. Свидетелство за това е и високото качество на нашите студенти, които са основната причина да се представим толкова добре тази година. Това, че бяхме класирани на 32-ро място миналата година и на 34-то място тази година, потвърждава факта, че отличните резултати на нашата водеща програма не са случайни, а неуморните усилия на моя екип действително се отплащат“, споделя Барбара Щьотингер, декан на WU Executive Academy - академията за висши мениджъри към Виенския университет по икономика и бизнес. Тя добавя: „Ние се изкачихме до 6-то място в ЕС (и второ в Германия, Австрия и Швейцария), което е забележително, защото надминахме някои наистина отлични програми от международно известни университети като ESMT Берлин, Университета в Санкт Гален, или училището Уортън към Пенсилванския университет, което беше класирано на 24-то място едва миналата година.“

Ректорът на Виенския университет по икономика и бизнес (WU) Еделтрауд Ханапи-Егер също е много горда от впечатляващия рейтинг на Global Executive MBA: „Международно признатите класации, като тази на високо оценения Financial Times, помагат на бъдещите студенти да идентифицират коя от многобройните институции предлага най-високо качество. Този резултат потвърждава другите забележителни класирания, които вече постигнахме тази година в класации като FT Master in Management Ranking и QS Business Master Rankings. Всичко това показва, че образователните програми на Виенския университет по икономика и бизнес го нареждат сред водещите световни университети в тази област.”

Сред първите десет във важни категории

И тази година класацията се основава на 16+1 категории, които се фокусират върху качеството на програмите и перспективите за кариерно развитие на студентите. Global Executive MBA се представи още по-добре от миналата година в девет категории. „Общо удовлетворение“ е нова категория, която беше добавена през 2020 г. Получавайки 9.75 от възможни 10 точки, Global Executive MBA повиши резултата си с 0.63 точки спрямо предходната година, като задмина в тази категория дори първите пет MBA програми в класацията.

Резултатите, постигнати в две от категориите обаче, са повод за особена радост за възпитаниците на програмата. Средната годишна заплата се е увеличила със 7% на годишна база, достигайки 219,000 щатски долара. А що се отнася до „международния опит в обучението“, Global Executive MBA се изкачи с две места до 10-то място в света (съответно 4-то в ЕС и 1-во в немскоговорящите страни), оставяйки след себе си EMBA програмите както на Kellog/HKUST Business School, така и на Ceibs, които са класирани на 2-ро и 3-то място в общата класация.

В категорията „професионален опит“ програмата зае 11-то място в света (4-то в ЕС и 1-во в Германия, Австрия и Швейцария), изпреварвайки класираните в топ 10 програми на EMBA-Global: Columbia/LBS и ESCP Business School.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1017