EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шабла с обновен парк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шабла с обновен парк

mail14:00 | 27.08.2012прегледи 871 коментарикоментари 0


"Правителството ще осигури средства за реставрация на археологически разкопки край Дуранкулашкото езеро, Големия остров". Това съобщи министър-председателя Бойко Борисов в Шабла, съобщи пресцентърът на Министерски съвет. "Между един и един и половина милиона лева ще бъдат осигурени през септември тази година, за да продължат разкопките", каза премиерът. Той подчерта, че община Шабла трябва да стане атракцията на Северното Черноморие и да привлича туристи не само с морето, но и с историята си и с артефактите.

В морския град министър – председателят и министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов откриха обновения градски парк. Проектът е реализиран по мярка 322 "Обновяване и развитие на населени места" от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Стойността му е 1 140 928 лв., като до момента по него са изплатени 570 464 лв. В парка, на площ от 90 дка, са изградени детска площадка, водно огледало и трибуна за концерти. Паркът е осветен и озеленен. Осигурена е и нощна охрана. По проекта предстой изграждане на спортна площадка. В момента общината кандидатства по същата мярка и за обновяване на читалището. На събитието присъства и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.
В Шабла премиерът пое ангажимент в най-кратки срокове да бъдат обсъдени възможностите държавата да предостави горския фонд на общината на къмпингите „Крапец“ и „Шабла“ до края на годината, за да може местното ръководство да намери инвеститори и да развие района. Министър – председателят обеща още държавата да предостави Шабленската Тузла на общината за развиване на балнеолечение.
Премиерът Борисов съобщи, че ще бъде обсъдено и предназначението на естакадата край нос Шабла, по отношение на това дали да бъде изградено търговско пристанище или рибарско, което ще може да бъде бенефициент по Оперативна програма „Рибарство и аквакултури”.
При визитата си в Шабла министър – председателят обяви общината за най-дисциплинарата във финансово отношение община в България.
“След като един човек знае да харчи толкова, колкото има и решава проблемите със средствата, които дават еврофондовете, а и чрез съфинансирането от държавата, ще среща моята и на кабинета пълна подкрепа”, беше категоричен правителственият ръководител.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg