EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Чуждите инвестиции = изнесени български пари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Чуждите инвестиции = изнесени български пари

mail06:25 | 07.04.2015прегледи 1392 коментарикоментари 0


Парите в България се връщат като чуждестранни инвестиции от офшорни компании с неясни собственици. Тези, които са изнесли средствата, нямат капацитета да ги управляват на борсата в Ню Йорк. Това каза за "Хоризонт“ в предаването "Неделя 150“ вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин:
Голяма част от чуждите инвеститори, които видяхме през последните 25 години в България, се оказаха инвеститори, зад които стоят изнесени български пари. Те успяха да се доберат до инструментите, с които да контролират управлението. Тази порочна връзка между властта и парите се обърна и започнаха парите да контролират властта.
Калфин беше категоричен, че властта не се учи от грешките си:
Когато елементи на националната сигурност преминат в частни ръце, се достига до положението, в което се осъзнава, че не може да се контролира собствената сигурност. Аз няма да оправдая нито едно правителство, което се е занимавало с подобен вид дейност. Повтаряме едни и същи механизми в държавата и не се учим от грешките си и това е страшното. Хората гледат едни и същи проблеми.
Министърът коментира, че, въпреки призивите Цветан Василев да се върне в България, той едва ли ще го направи и допълни:
Аз не очаквам Цветан Василев да се върне, защото се страхува. Проблемът е системен – днес е Пеевски, утре ще е някой друг. Това, което е купил Василев, защо тогава не се повдигна въпросът за националната сигурност? Той ли е най-добрият съхранител на националната сигурност, а сега се притеснихме?
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg