EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Чуждите инвеститори се интересуват главно от София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Чуждите инвеститори се интересуват главно от София

mail15:00 | 24.01.2011прегледи 759 коментарикоментари 0


Икономическата стабилност е най-важният от всички фактори за привличане на чуждестранни инвеститори. Това каза за Агенция „Фокус” Валери Левиев, изпълнителен директор на агенция за недвижими имоти, член на Асоциация „Недвижими имоти”. Запазването на ниското ниво на данъците, което е определено предимство за България, наличието на фиксиран курс евро-лев, което е изключително важно, защото елиминира валутния риск, запазване на консервативна икономическа политика, предпазваща страната от висока инфлация, са сред плюсовете за страната ни.
В същото време е факт, че в повечето случаи активите, които се продават в България, не са достатъчно големи. Големите фондове, които се надяваме да дойдат в България в тази и следващите години, предпочитат да купуват малко на брой големи обекти, вместо много на брой обекти, доколкото рискът при управление на много обекти е голям, а и разходите им за управление, менажиране и всички други услуги, които са пряко свързани с недвижимата собственост, са многократно по-големи. В този смисъл колкото един актив е по-голям, бил той хотел, офисна сграда или търговски обект, толкова по-голяма е вероятността той да привлече погледа на сериозен инвестиционен фонд, коментира още Валери Левиев.
По думите му - в момента няколко фонда от Гърция, Централна Европа и Израел търсят да закупуват сериозни инвестиционни проекти, които да са нискорискови.
По отношение на инвестициите въобще София е интересното място, защото това е най-големият град в България, хората имат най-висок доход, има най-висока покупателна способност и най-ниска безработица. Освен това потенциалните наематели за всеки тип инвестиционна сграда – търговска, индустриална или офисна, са концентрирани в София. Чуждите инвестиционни фондове преди всичко желаят да получат информация за София, каза Валери Левиев.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg