EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Чужди студенти по фармация в Плевен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Чужди студенти по фармация в Плевен

mail10:03 | 16.11.2016прегледи 1813 коментарикоментари 0


Медицинският университет в Плевен ще обучава и чуждестранни студенти по фармация, както и българи, платено обучение, извън държавната поръчка. Това съобщи за БТА ректорът проф.д-р Славчо Томов.
Той уточни, че вече са предприети стъпки за акредитацията на платено обучение в новооткрития факултет "Фармация", защото тази година е проявен изключително голям интерес към новото учебно звено. Български младежи, които са се представили успешно на изпитите, но са останали извън класирането, са настоявали за платено обучение. Имало е и многобройни запитвания от чужбина от млади хора, които имат желание да се образоват във факултет "Фармация" в Плевен.
Кандидат-студентската кампания за първия прием на студенти бе достатъчно показателна за интереса към новото учебно звено - 200 кандидати от цялата страна за 30 места, коментира деканът на факултета проф.Тони Веков. Според него големият интерес е предизвикан от специалния, нов за България, фокус на обучение - към фармацевти за индустрията, за клинични изпитания на лекарства и медикаменти, за клинични фармацевти в здравни заведения, фармацевтичен маркетинг, освен традиционните специалисти за аптеките.
На тези специалисти в сферата на индустрията доходите са по-високи, те са търсени, защото досега е липсвала подготовка по над 10 дисциплини в тази сфера, която ние сега предлагаме като нов факултет, поясни проф. Веков. Той посочи, че от скоро в новопостроената база за учебното звено ще работят супермодерни лаборатории, които ще представят в умален вид фармацевтично производство, което ще бъде изключително важно за практиката на студентите. Специалната апаратура е поръчана и ще бъде инсталирана до края на 2017 година. На нея ще работят третокурсниците. На практика с учебни цели ще произвеждаме лекарства в малки количества, каза деканът.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888