EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Чуждестранните мениджъри с най- големи заплати в Япония

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Чуждестранните мениджъри с най- големи заплати в Япония

mail15:46 | 24.06.2010прегледи 921 коментарикоментари 0


Подобно на други държави - участници в Световното първенство, по- голямата част от вниманието на Япония е насочено към Южна Африка, пише днес Financial Times.
В азиатската страна обект на внимание е и друга голяма класация, а именно - тази на заплатите на мениджърите в японски компании.
Класацията е резултат от промяна в правилата на Токийската фондова борса, според които определени групи трябва да отчетат финансовите компенсации за всеки директор, който получава над 100 млн. йени ($1.1млн.). Преди промяната, бяха отчитани само възнагражденията на членовете на управителния съвет като група.
Към настоящия момент резултатите са ясни - чужденците печелят.
Въпреки че много малък брой от японските компании имат шефове, които не са японци, първите две места в класацията са за Карлос Госн от Nissan и Хауърд Стрингър от Sony.
Nissan разкри в сряда, че роденият в Бразилия Госн получава 890 млн. йени за финансовата година, приключила през март. Sony е бил не толкова щедър към сър Хауърд Стрингър, възнаграждавайки уелсеца с 410 млн. йени в брой, плюс акции, оценени на 406 млн. йени.
За сравнение най - добре платените японски мениджъри са от търговската компания Sumitomo - Сусумо и Като, които са спечелили около 186 млн. йени през миналата година.
Въпреки, че някои компании не са представили финансови отчети, сред които са Toyota и Panasonic, се смята, че техните шефове са спечелили по- скоро, колкото Като, отколкото, колкото Госн. Toyota, например, е платила на свои 38 директора общо 1.43 млрд. йени през миналата година, или средно по 38 млн. йени на всеки.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159