EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Чешки дипломати се заемат с ЧЕЗ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Чешки дипломати се заемат с ЧЕЗ

mail13:30 | 22.02.2013прегледи 460 коментарикоментари 0


Чешки дипломати в Брюксел са се заели със ситуацията около проблемите на енергийния гигант ЧЕЗ (CEZ) в България, където компанията е изправена пред опасността да й бъде отнет лицензът,и много от членовете на Европейската комисия вече са получи съответната информация, съобщи Чешката осведомителна агенция (ЧТК).
"На правителствено равнище Чехия е привлякла вниманието на членове на ЕК към събитията, свързани с компанията ЧЕЗ в България, а именно на еврокомисаря по енергетиката (Гюнтер)
Йотингер, еврокомисаря по конкуренцията (Хоакин) Алмуния, еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле", заяви посланикът на Чехия в ЕС Мартин Повейшил в изявление за чешки журналисти.Еврокомисарят по търговията (Карел) де Гухт и еврокомисарят за вътрешния пазар (Мишел) Барние също са били информирани, добави посланикът.

България е изправена пред сериозна вътрешна политическа криза. Премиерът Бойко Борисов подаде оставка в сряда на фона на масови протести срещу високите цени на електроенергията.
Борисов заяви във вторник, че лицензът на ЧЕЗ ще бъде отнет и българският регулатор започна процес, който може да доведе до тази стъпка, припомня ЧТК.Чешкото правителство, както и ЧЕЗ, в която държавата държи мажоритарен дял, няколко пъти изразиха убеждение, че ЧЕЗ не нарушава нито българското законодателството, нито директивите на ЕС, допълва агенцията.
 


Тагове: ЧЕЗ, дипломати
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158