EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Чехия: Хакери атакуваха и мобилни оператори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Чехия: Хакери атакуваха и мобилни оператори

mail08:20 | 08.03.2013прегледи 490 коментарикоментари 0


Сайтовете на чешките мобилни оператори на свой ред станаха обект на хакерски атаки, след като по-рано тази седмица на подобни нападения бяха подложени сайтовете на основни банки и медийни компании, предадоха AFP и AP.

Полицията разследва необичайната вълна от хакерски атаки, която започна в понеделник и си сътрудничи с колеги от други страни, посочи говорителката на полицията Маркета Йохнова. Двата големи мобилни оператора Telefonica Czech Republic и T-Mobile съобщиха, че сайтовете им не работят. Говорителят на Telefonica Цтибор Япел уточни, че уебсайтът на компанията е бил подложен на атака от типа "отказ на услуга" - техника, която работи чрез претоварване на сайт с онлайн трафик.
Информационно технологичните експерти на компанията са установили, че атаките идват от Русия. Той допълни, че работата на сайта е била възобновена след по-малко от час, тъй като компанията е била подготвена за тях. Уебсайтът на T-Mobile не е работил над два часа Експертът по интернет сигурност Иван Свобода посочи пред чешката държавна телевизия, че е твърде необичайно това, че никой не е поел отговорност за хакерските нападенията досега.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg