EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Чехия: Контрол върху вноса на българско месо

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Чехия: Контрол върху вноса на българско месо

mail09:32 | 02.10.2018прегледи 498 коментарикоментари 0


Чешките ветеринарни власти съобщиха, че са решили да въведат от вторник, 2 октомври, контрол върху вноса на свинско месо от страните, в които има потвърдени случаи на африканска чума по свинете (АЧС), предаде Франс прес. 

Засегнатите страни са осем - Белгия, България, Естония, Унгария, Литва, Латвия, Полша и Румъния, съобщи ветеринарната служба на сайта си.

Междувременно стана ясно, че заради друга запаза - чума по дребните преживни животни и възпрепятстването на ветеринарните власти да ликвидират огнището в град Болярово, Европейската комисия ще предприеме нови санкции срещу България. Изготвен е проект за изменение на действащо решение, според което ще бъде увеличена територията с наложените рестрикции. Вместо 7 погранични общини, санкциите ще обхванат целите Бургаска, Ямболска и Хасковска области. Според новите ограничения ще бъде забранено излизането на животни и добитата от тях продукция извън упоменатите области. Проекторешението ще мине на писмена процедура и се очаква да бъде публикувано от ЕК тази седмица.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg