EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Чехия и Унгария засегнати от скандала с VW

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Чехия и Унгария засегнати от скандала с VW

mail13:40 | 02.10.2015прегледи 1349 коментарикоментари 0


Чехия и Унгария ще пострадат най-много от всички източноевропейски държави от скандала около германския автомобилен концерн „Фолксваген“, предаде Bloomberg, позовавайки се на експерти от Bank Of America.
„Голямото значение на автомобилната промишленост и здравата връзка с германските производители поставят Централна и Източна Европа в изключително уязвимо положение спрямо ситуацията с „Фолксваген“. Най-вероятно най-остро това ще засегне БВП на Чехия и Унгария“, се казва в анализ на експертите. Според тях, ако всички обвинения срещу „Фолксваген“ се потвърдят, темповете на растеж на унгарската и чешка икономики ще се забавят с 1-1,5%.
Два от общо единайсетте милиона мотора на „Фолксваген“ с фалшифицирано оборудване са били произведени в унгарския завод на концерна, съобщи унгарският министър на икономиката Михай Варга по време на интервю пред местната телевизия TV2.
„Около два милиона от общо 11, които са свързани със скандала с емисиите са били произведени в Унгария“, каза Варга. Според него правителството на страната се опитва да определи какво може да бъде влиянието на този случай върху националната икономика. „Безспорно тази ситуация ще окаже влияние на унгарската автомобилна промишленост, но се надявам, че влиянието ще е минимално, въпреки различните апокалиптични сценарии“, добави той. Варга каза, че Унгария не възнамерява да налага каквито и да е ограничения върху автомобилите на „Фолксваген“.
„Въпреки това, този скандал ще доведе до снижение в продажбите на леки автомобили в Европа, а това ще забави темповете на ръста на унгарската икономика с около половин процент“, заключи Варга.

 

 

 


Тагове: Чехия, Унгари, VW
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888