EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Чехия: ЕИБ инвестира 610 млн.евро в МСП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Чехия: ЕИБ инвестира 610 млн.евро в МСП

mail13:35 | 14.11.2022прегледи 646 коментарикоментари 0


ЕИБ инвестира 610 милиона евро в подкрепа на чешкия бизнес През 2022 г. ЕИБ подкрепи по-бързото възстановяване на чешката икономика и действията в областта на климата, като предостави 610 милиона евро кредитни линии за малки и средни предприятия (МСП) и предприятия със средна капитализация в SG Equipment Finance Чехия (SGEF), Česká Spořitelna , и Československá Obchodní Banka (ČSOB).

Последният заем от 200 милиона евро на ЕИБ за SGEF беше подписан на два транша от 150 милиона евро през юли и 50 милиона евро през октомври. Очаква се една пета от кредита да бъде предложен и на бизнеса в Словакия.

Тази операция с SGEF също ще подкрепи МСП и предприятия със средна капитализация и ще насърчи нисковъглероден и устойчив на климата растеж, насърчаващ устойчив транспорт, енергийна ефективност в производството и селското стопанство, икономическо и социално сближаване, иновации и цифровизация. Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), банката на Европейския съюз, предостави 50 милиона евро на SG Equipment Finance Czech Republic в Чехия, с което общата подкрепа на ЕИБ за чешкия бизнес през 2022 г. достигна 610 милиона евро.

Очаква се заемът от ЕИБ за SGEF да подобри достъпа до финансиране и да подобри условията за заемане на чешки и словашки малки предприятия и предприятия със средна капитализация. Това ще улесни новите инвестиции, ще подобри условията за заетост и в крайна сметка ще доведе до повече иновации, по-висок икономически растеж и повишена конкурентоспособност. Освен това ще допринесе за подобряване на икономическите условия и условията на живот в по-слабо развитите региони.

Освен това кредитният механизъм на ЕИБ е предназначен да създаде нов източник на финансиране, насочено към действия в областта на климата, за малки и средни предприятия и предприятия със средна капитализация, както и други субекти от публичния и частния сектор, работещи в Чешката република и Словакия. Кредитната линия на SGEF ще подпомогне инвестициите в проекти, свързани с действията в областта на климата, и ще ускори декарбонизацията на местните икономики — ключово за успеха на глобалните действия в областта на климата.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162