EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Чехия - вето за нови данъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Чехия - вето за нови данъци

mail12:15 | 17.08.2012прегледи 478 коментарикоментари 0


Горната камара на чешкия парламент снощи наложи вето на вдигането на данъци и пенсионна реформа, което застрашава постигането на целите на десноцентристкия кабинет за намаляване на дефицита догодина и увеличаване на средствата за пенсии, предаде Ройтерс. Чешкият премиер Петър Нечас заяви през май, че законопроектът за данъците е необходим, за да се състави бюджет за 2013 година и че правителството ще се оттегли, ако не успее да изпълни плановете си за намаляване на дефицита.
Проектозаконът предвижда догодина вдигане на данък добавена стойност (ДДС) и на подоходните данъци на стойност 25,5 милиарда крони или около 0,7 процента от брутния вътрешен продукт (БВП), което е част от плана за намаляване на бюджетния дефицит под 3 процента от БВП през 2013 година.
Двата законопроекта ще бъдат върнати в долната камара, където мнозинството на правителството на Нечас е подкопано от серия вътрешни спорове и корупционни скандали. Долната камара може да отхвърли ветото с обикновено мнозинство на всички депутати, което означава, че проектозаконътще се превърне в закон. Ако депутатите не успеят да отхвърлят ветото, проектозаконът ще отпадне.
 


Тагове: Чехия, данъци, вето
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg