EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Чехи & българи най-нездравословни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Чехи & българи най-нездравословни

mail16:45 | 06.04.2016прегледи 1388 коментарикоментари 0


Начинът на живот, който водят жителите на Чехия, е един от най-нездравословните в Европа, сочат проучвания, направени от швейцарския институт EPICENTER, предаде Cznews.info, цитиран от Фокус.

Според изследването, от всички европейски страни именно жителите на Чешката република са най-толерантни към нездравословния начин на живот, насърчават храненето с мазни храни, алкохола и тютюнопушенето. Експертите подчертават, че законодателството на Чешката република по никакъв начин не ограничава продажбата на алкохол и тютюневи изделия, а също позволява на компаниите в тютюневата индустрия да рекламират продуктите си свободно. Чехия е абсолютен световен лидер в консумацията на бира на глава от населението. В допълнение, чешката кухня е известна с присъствието на тлъсто месо своите ястия.

Заедно с Чехия, в списъка на страните с толерантна политика по отношение на нездравословния начин на живот се нареждат Германия, Словакия, Люксембург, Австрия, Холандия и България.

В другия край на списъка попадат страните, които се борят с този начин на живот - Финландия, Швеция, Великобритания, Ирландия, Унгария, Гърция и Литва.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg