EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Четирима министри ще наблюдават „Булгартабак холдинг”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Четирима министри ще наблюдават „Булгартабак холдинг”

mail12:26 | 30.12.2009прегледи 330 коментарикоментари 0


Контролен съвет от четирима министри ще наблюдава „Булгартабак холдинг”. В него ще влязат вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков и министрите на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, съобщи земеделското министерство.
До 5 януари 2010 г. бордът на директорите на „Булгартабак” трябва да представи доклад до премиера и до контролния съвет с мерки за подобряване на дейността на холдинга. Докладът още трябва да съдържа: визията на дружеството за приватизацията и бъдещето, и как да бъде подпомогнат тютюневият сектор в страната.
След 05 януари 2010 г. отново ще има среща, където ще се разгледа този доклад. „Булгартабак холдинг” ще се отчита пред контролния съвет. Всички решения за дружеството също ще се взимат от контролния съвет, който трябва да определи бъдещето на „Булгартабак”.
„Във връзка с идеята за промяна на принципала на дружеството, смятам че предложеният формат от премиера за създаване на контролен съвет е по-добър, тъй като четирима министри ще контролират холдинга”, заяви министър Мирослав Найденов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4180