EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Четири медала за български крафт бири

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Четири медала за български крафт бири

mail13:06 | 11.10.2021прегледи 702 коментарикоментари 0


Четири бири на български крафт пивоварни спечелиха награди на World Beer Awards 2021 (Световни награди за бира) за вкус и дизайн на етикета.  

Емблематичната с вкус на българска роза Malt&Roses на Britos (отличена и със златен медал от Монд селекцион за 2021 г.) е победител за България като страна-участник в наградите. Със сребърен и бронзов приз съответно я следват „Баси Кефа“ IPA на Beer Bastards (отличена през 2019 г. за „Най-добра българска бира“ за 2019 и 2020 г. от специализирания сайт за крафт бира – Ratebeer) и „Диво пиво“ на Пивоварна 359 – непастьоризиран и нефилтриран портър. Със световна бронзова награда за дизайн на етикет на бирата SPACE LORD ISL 5.5% се отличи бургаската пивоварна Metalhead. 

Лордът на космоса (SPACE LORD) е впечатлил журито, което съвсем заслужено му присъжда световния бронз за дизайн на етикета. „Дизайнът е важна част от нашата концепция, вдъхновена от Хеви Метъл музиката. Етикетите на Metalhead са лесно разпознаваеми с автентичността си – всеки етикет се рисува на ръка в закачлив, леко провокативен комиксов стил. Държим на високото ниво на арт и дизайн – много труд с чести преработки, докато се постигне желаният резултат. Тази награда е признание и за нашата дизайнерка Диана Данова от Варна – един изключителен художник и дизайнер.“ сподели Митко Митев от Metalhead.

Крафт пивоварите се включиха в престижното международно състезание благодарение на подкрепата на МЕТРО България, които поканиха всички свои партньори–производители на крафт бира, да се състезават за авторитетните отличия. 

Компанията пое разходите по кандидатстването и логистиката на желаещите да покажат продуктите си на международната сцена. Действията на MЕТРО са в продължение на дългосрочното, над 20-годишно сътрудничество с българските производители, както и на мисията на компанията да подкрепя местното производство. 

„Поздравяваме и се гордеем с носителите на награди от  World Beer Awards 2021. Това постижение извоюва място на българските крафт пивовари на световната бирена сцена. Техният успех ни изпълва с увереност, че начинанието ни си струва да бъде продължено в годините напред,“ каза Филип Анастасиу, директор Продажби на МЕТРО България.

Над 2000 бири годишно се състезават за едни от най-престижните призове в света на пивото – Световните награди за бира. Победителите, избрани от авторитетно жури, съставено от експерти от цял свят, получават възможност да поставят лого със завоюваното отличие на своите продукти. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg