EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Четири държави от ЕС забраниха късите продажби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Четири държави от ЕС забраниха късите продажби

mail10:50 | 12.08.2011прегледи 401 коментарикоментари 0


Франция, Италия, Испания и Белгия забраниха временно късите продажби на финансови акции от днес, за да се успокоят пазарите и да бъде възстановено доверието, съобщи Европейският регулатор за ценните книжа и пазарите (European Securities and Markets Authority - ESMA), цитиран от световните агенции.Стъпката е предприета, след като цяла седмица котировките на акциите се понижаваха, а опасенията за националните дългове на някои страни от еврозоната нараснаха, посочи късно снощи Европейският регулатор за ценните книжа и пазарите.Европейските финансови пазари бяха особено нестабилни през последните няколко седмици, пише регулаторът на уебсайта си след конферентен разговор между съответните органи в 27-те страни членки на ЕС.
Френският регулаторен орган въвежда забраната за къси продажби на акции на 11 големи банки и застрахователни компании за 15 дни.Френският фондов пазар беше сериозно засегнат тази седмица от слухове за понижение на кредитния рейтинг на страната, който в момента има най-висока оценка.
Испания ще защити акциите на 16 финансови групи за 15 дни, а Белгия - акциите на 4 финансови компании за неопределен период. Италия ще обяви подробностите по-късно, отбелязват агенциите. При късите продажби инвеститорите залагат на понижение на цената. Те си осигуряват споразумение да продадат акциите на определена цена, но след това чакат цената да падне преди да ги купят и да ги предадат на клиента на вече предварително договорената по-висока цена, уточнява ДПА. Късите продажби може да са законна търговска стратегия, но когато са използвани в съчетание с разпространяване на неверни слухове на пазара това определено е непочтено, посочи Европейският регулатор за ценните книжа и пазарите на сайта си.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039