EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Четири банки с оферти към ФФ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Четири банки с оферти към ФФ

mail09:10 | 22.01.2020прегледи 1069 коментарикоментари 0


В сградата на Фонд на фондовете се проведе публично заседание, на което бяха отворени заявленията за участие, получени по процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет „Портфейлна гаранция с таван на загубите“. Инструментът е финансиран със средства по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 (ОПИК), съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ).

Средствата по гаранционния продукт ще са насочени към българските предприятия от почти всички сектори на икономиката, като акцент ще бъде поставен върху две стратегически за страната направления - енергийната ефективност и иновации. Близо 60% от ресурса ще е предназначен за кредити за енергийна ефективност, а малко над 40% за иновации.

По първото направление се предвижда да се подпомогнат предприятия, които ще осъществят важни за тях проекти, свързани с повишаване на енергийната им ефективност, установени с енергиен одит. Първите 161 микро, малки и средни предприятия, които кандидатстват по проекта ще получат безвъзмездни средства  за извършването на одита. Кредитите, предоставени по това направление биха могли да достигнат и надвишат 400 млн. лв.

Останалата част от ресурса ще гарантира проекти, свързани с развитието и въвеждането на иновации от бизнеса. Тези проекти могат да са за реализирането на идеи в сферите на информационните и комуникационни технологии, в био, нано и чистите технологии, мехатрониката, креативни индустрии и др. Финансирането по тази линия може да надвиши 300 млн. лв.

Участниците подали заявления в определения срок са:

Банка ДСК ЕАД – за всички обособени позиции;

Обединена българска банка АД – за всички обособени позиции;

Първа инвестиционна банка АД – за всички обособени позиции;

Юробанк България АД – за обособени позиции 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg