EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Четири банки разследвани за Юрибор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Четири банки разследвани за Юрибор

mail17:00 | 19.07.2012прегледи 894 коментарикоментари 0


Четири водещи европейски банки са разследвани от европейските надзорни органи за манипулиране на референтната лихва за валутния пазар в еврозоната Юрибор (Euribor - Euro Interbank Offered Rate), съобщи в. "Файненшъл таймс".
Регулаторите подозират, че брокерите на британската Barclays са били водачите в група, включваща британската HSBC, германската Deutsche Bank, френските Societe General и Credit Agricole.
"В центъра на разследването са предполагаеми опити за манипулиране на лихвата от брокери на четирите банки, които са контактували помежду си и очевидно са обменяли бизнес информация", пише британското бизнес издание. През юни Barclays бе глобена за над 450 млн. долара от регулаторните органи на САЩ и Великобритания за манипулиране на лондонската междубанкова лихва Либор, която отразява операциите в долари.
Сега европейските регулаторни органи разследват възможен сговор между банките за манипулиране на лихвата Юрибор, която има ключово значение за еврото. Юрибор е средна стойност по междубанковите кредити, предоставяни в евро, която всеки ден се изготвя от група банки в лондонското Сити и е референтна за финансовите операции с единната валута, уточнява ИТАР-ТАСС.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg