EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Черноморието пред нов токов удар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Черноморието пред нов токов удар

mail11:20 | 12.08.2010прегледи 640 коментарикоментари 0


Нов токов удар очакват в почивните дни по Черноморието от EVN, съобщи електронното издание Burgasinfo. Консумацията на ток е висока, а в събота и неделя  жегите ще бъдат рекордни, което допълнително ще увеличи потреблението на електричество.  
В петък по заявка на Електроенергинния системен оператор (ЕСО) планово ще бъде изключен 110-киловолтовия електропровод „Ахелой”, който е собственост на НЕК. Целта на изключването на електропровод „Ахелой” е да се вземат възможни мерки срещу претоварване на мрежата.
Изключването ще наложи промяна в схемата на свързване на мобилна подстанция Каблешково, собственост на ЕVN Bulgaria, за времето от 05:00 до 07:00 ч. в петък, 13.08.2010 г.
За този период EVN ще осигури резервно захранване за мобилната подстанция по схема средно напрежение, но въпреки това са възможни  краткотрайни смущения в електрозахранването за посочения времеви период.
По  Южното Черноморие продължава да се отчита значително завишена консумация на електроенергия, което надвишава техническите възможности и капацитетите на електропреносната мрежа, оперирана от НЕК.
Консумацията на електричество е по-голяма в сравнение с тази от този период на последните няколко години.
В тази връзка EVN Bulgaria призовава своите клиенти за максимално рационално и ефективно използване на електроенергията.
В края на юли над 300 хиляди летовници по Черноморието останаха без ток в резултат на скъсан 110 киловолтов електропровод от мрежата на НЕК. Впоследствие стана ясно, че ако се установи, че аварията е заради неизпълнена инвестиционна програма на НЕК може да бъде наложена глоба до 1 млн. лв.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053